Café 'Burgerswelzijn, bij Conrard Himpe': groepsfoto, Izegem 1957

Café 'Burgerswelzijn, bij Conrard Himpe': groepsfoto, Izegem 1957


Objectnummer
MT1957_1609
Beschrijvende notitie

Deze foto maakt deel uit van de collectie van persfotograaf Maurice Terryn, die Izegem portretteerde vanaf de jaren 1950 tot eind de jaren 1990. De volledige collectie (meer dan 35.000 negatieven) werd door Stad Izegem aangekocht. 

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.
Vervaardiger
Maurice Terryn
Inhoud

Groepsfoto voor café 'Burgers Welzijn'.  Bovenaan hangt een plaat met als opschrift links: 'Café Burgers Welzijn bij Conrard Himpe', rechts staat 'Lokaal muziekmaatschappij de Vrije Kunstvrienden'.  Het opschrift in het midden is niet leesbaar, de vlag hangt ervoor. In het café wordt bier geschonken 'Perle  Caulier', ook Rodenbach bier en 'Horse Ale Imper(ial?)'. Aan het venster hangt een affiche voor een evenement met 'Manillen'.  Aan het venster links hangt een affiche met een aankondiging van '3 Golfbiljarts'.  Op de beide affiches staat een reclame voor 'De Mandelbode'. Tegen de gevel staat een (motor?)fiets. Naast het café is er een winkel waar ze onder meer radio's en kroonluchters verkopen.

Auteursrecht
in copyright – non-commercial use permitted

Lees meer over de rechtenstatus in de disclaimer


Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.