Kampioenviering café "In de molen", Izegem, 1959
Kampioenviering café "In de molen", Izegem, 1959

Kampioenviering café "In de molen", Izegem, 1959


Objectnummer
MT1959_7023-7024
Beschrijvende notitie

Deze foto maakt deel uit van de collectie van persfotograaf Maurice Terryn, die Izegem portretteerde vanaf de jaren 1950 tot eind de jaren 1990. De volledige collectie (meer dan 35.000 negatieven) werd door Stad Izegem aangekocht.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Vervaardiger
Maurice Terryn
Inhoud

We zien hier een vereniging poseren voor café "In de molen" te Izegem in 1959, wellicht ter gelegenheid van een of andere kampioenshulde. Misschien vieren ze wel de kampioen van de vinkenzetting als we het opschrift aan de muur van het café "De lustige zangers" goed interpreteren. Bemerk hoe de mensen allemaal mooi uitgedost, in hun zondagse pak, op deze hulde aawezig zijn. De kampioen van het jaar zit vooraan in het midden en is getooid met een Belgische driekleur over de schouder, naast hem zit wellicht zijn vrouw met de prijsschotel. Voor hem zitten twee kinderen met de obligate bloemenkransen. Ergens in het midden heeft ook de "Rode lantaarndrager" postgevat, iets wat toen nog wel erg letterlijk werd voorgesteld. Het geheel werd wellicht ook met enige muzikaliteit omkranst, gezien de bugel die een persoon op de laatste rij  in het midden vasthoudt.Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.