S Florimonds


Objectnummer
ADP20120425_020
Objectnaam
foto
Trefwoorden
Ontspanning, Circus
Beschrijvende notitie

les Florimonds

Er zijn maar weinig artiesten die zo veelzijdig waren als Les Florimonds.  Ze konden draadlopen en jongleren en vertoonden equilibre op ladder en perche.  het begon met de 3  Brusselse, maar van Lille afkomstige, broers Florimond (°1884), naar wie de troep genoemd, Henri (°1887) en Louis (1889) Vercammen.  In 1910 troffen we ze als The 3 Florimonds in het Franse St.Quentin.  Het volgende jaar had Florimonds Brusselse vrouw Bertha zich bij hen gevoegd en bevonden de 4 Florimonds zich op de meest uiteenlopende plaatsen:  Buenos AIres, Rio de Janeiro, Parijs, Amsterdam (Carré), Leipzig, Warschau (Cirque Ciniselli).

In 1912 kwamen Apollo Theater Wenen, Willem Theater Danzich, Scala Theater Kopenhagen en Cirque Beketow Boedapest aan de beurt.  In 1913 traden ze op in New York en Columbus (Ohio) en tijdens de kerstperiode in het Gentse Nieuwe Circus.

In maart 1914 deden ze met 'De Vaderland' de bootovertocht naar Amerika, aankomst Ellis Island op 1 april, voor een seizoencontract als 5 Florimonds bij het Ringling Bros Circus (van 11 april tot 24 oktober).  De Brusselse Rosa Delchambre, gehuwd met Henri Vercammen, was er als vijfde persoon bijgekomen.

Het jaar erop stonden ze als '5 Florimonds' op de affiche van Circus Barnum and Bailey, om nadien in Cuba bij Circo Pubillones te werken. 

in augustus 1916 bevonden ze zich in Los Angeles.  Nadien geen gegevens meer over hen.  We weten dat Bertha en Rosa ook een tijdje een nummer presenteerden met honden.

Inhoud

De 5 Florimonds, in matrozenpakDeze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.