Affiche kermis Wingene, 1905

Affiche kermis Wingene, 1905


Objectnummer
WIN2022_004
Objectnaam
affiche
Inhoud
Aanwijzer der feestelijkheden en vermakelijkheden in 1905 ter gelegenheid van de 75ste verjaring van de onafhankelijkheid van België met op zaterdag 7 oktober het 'geluid der klokken, het gebrom der kanons en het hijsschen van de nationale vlag'. 
Zondag 8 oktober grote openbare vertoning door kunstenaar Leon Vankinsbergen, maandag 9 oktober grote goochelkundige vertoning door dezelfde artiest en groote peerdenloopen.
Dinsdag 10 oktober plechtig Lof en Te Deum in de kerk gevolgd door een feeststoet met 1600 (!) kinderen uit de gemeente die de 9 provincies zullen verbeelden en de vier grote vrijheden der Grondwet (godsdienst, taal, onderwijs en drukpers) en vaderlandsche liederen zullen zingen. Na de stoet is er een feestmaal voor al de kinderen en krijgen ze een prachtkom ter herinnering, geschonken door de burgemeester Baron van der Bruggen.Diezelfde dag zijn er ook volksfeesten in de Futselstraat en eierkoers per velo
Op woensdag 11 oktober gewone jaarmarkt met openbare kunstvertoningen en prijskamp voor rundervee en geiten. Bij het rundvee wordt 400 fr. verdeeld in 80 prijzen, bij de geiten 250 fr in 120 prijzen. 

op donderdag 12 oktober is er een luisterrijke avondfeeste
Plaats
Wingene (is gerelateerd aan)

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.