Affiche van de Operetteopvoering "In 't Witte Paard" door het  toneelgezelschap "de burgerlijke oorlogsverminkten", Roeselare, 1949

Affiche van de Operetteopvoering "In 't Witte Paard" door het toneelgezelschap "de burgerlijke oorlogsverminkten", Roeselare, 1949


Objectnummer
KUV20191016_004
Objectnaam
affiche
Beschrijvende notitie

Deze foto behoort tot een verzameling artefacten van de culturele vereniging, operettetheater  "Kunst veredelt" van Roeselare.

Herken je mensen op deze foto? Weet je wat hier exact wordt afgebeeld? Of heb je andere aanvullingen bij deze foto? ... Vul dan graag het formulier "Reactie toevoegen" in.

Inhoud

We krijgen hier een affiche te zien  die een culturele voorstelling aankondigt. Het operettegezelschap "De Burgerlijke Oorlogsverminkten" kondigt aan dat de operette " In 't Witte Paard" wordt opgevoerd van de hand van Ralph Benatzky. Het gaat hier wellicht om een gastvoorstelling aangezien er geen uitvoerders noch regie of orkestmeester worden vermeld.  Dit evenement gaat door in schouwburg "de Patria" te Roeselare. Er zijn drie voorstellingen op zondag 30 oktober 1949 om 15:00, zondag 06 november 1949 om 15:00 en zondag 13 november 1949 om 19:30.

Inhoud van de operette: "Oberkelner Leopold “In ’t Witte Paard” is smoorverliefd op zijn waardin Josepha Vogelhüber. Zij is totaal niet geïnteresseerd in Leopold, maar heeft wel een oogje op Erich Siedler, die zijn jaarlijkse vakantie komt doorbrengen in hun hotelletje. De talrijke gasten maken het Leopold niet bepaald gemakkelijk en de komst van de keizer Franz Joseph legt alleen maar extra druk op de schouders van Leopold … Zal hij dit overleven ? En de hand van zijn geliefde voor zich winnen ?"

De prachtige affiche toont beide hoofdfiguren Oberkelner Leopold en zijn waardin Josepha Vogelhüber  in een Oostenrijks berglandschap in traditionele klederdracht (dirndl & lederhosen) terwijl de hoofdkelner Leopold de schuchplattler danst.

Persoon
Kunst Veredelt (beeldt uit)
Object
Foto van Gerard Roose, de eerste voorzitter van het "Tooneelgezelschap De Burgerlijke Oorlogsverminkten", 1930-1953. ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.