Zorgmeubelenbedrijf “Haelvoet n.v.”, Ingelmunster, Algemene informatie
Zorgmeubelenbedrijf “Haelvoet n.v.”, Ingelmunster, Algemene informatie

Zorgmeubelenbedrijf “Haelvoet n.v.”, Ingelmunster, Algemene informatie


Objectnummer
HAE2016_001
Beschrijvende notitie

Deze getuigenissen en beelden werden verzameld in het kader van het mondeling geschiedenisproject rond generatiebedrijven.

Foto 1: Nieuw bedrijfspand (2 showrooms, burelen, seminarieruimte, bedrijfsrestaurant, fitness) van de firma Haelvoet n.v. te Ingelmunster, in 2015 in dienst genomen.

Foto 2: Bedrijfsgebouw firma Haelvoet n.v. te Ingelmunster 1984-2014

 

Inhoud

Het zorgmeubelenbedrijf “Haelvoet n.v.” is een meubelbedrijf, actief in de nichemarkt van de productie van meubelen voor ouderenzorginstellingen, ziekenhuizen en dokterskabinetten. Deze meubelen bestaan zowel uit hout of metaal. De productie gebeurt in twee vestigingen: te Ingelmunster (houtverwerking, assemblage,…) en in Roemenië (sinds 2006 - vooral metaalafdeling en stoffering) door 195 medewerkers. Het bedrijf beschikt over eigen verkoopkantoren in Frankrijk, Zwitserland en Roemenië.

Met de opening van het nieuwe bedrijfsgebouw in 2015 lanceerde Haelvoet n.v. ook het nieuwe designlabel “HIDDEN”. Daar waar Haelvoet een producent is van functioneel zorgmeubilair voor ziekenhuizen en zorginstellingen, slaat ‘Hidden’ de brug tussen vorm en functionaliteit. Dat resulteerde in een collectie designmeubelen zonder visuele compromissen, maar met functionaliteit en comfort ‘verborgen’ in het hart van het ontwerp. Binnen dit label zit ook een eigen boxspring bed waaronder Haelvoet een ‘hoog-laag’-mechanisme heeft geëngineerd. Die boxspring is in de laagste stand een lust voor het oog, maar kan door het onderhuidse hooglaag-mechanisme in TV- of leespositie gebracht worden; kan opgemaakt worden op ergonomische hoogte; kan op ideale hoogte geplaatst worden om een patiënt te verzorgen; … en dit alles zonder in te boeten aan vormgeving en huiselijkheid. Met andere woorden ideale producten voor zorghotels en thuiszorg, een markt die steeds groter zal worden om de zorgverstrekking betaalbaar te houden.

 

Objecten
Firma Haelvoet Ingelmunster, de eerste generatie: Michel HAELVOET ()
Firma Haelvoet Ingelmunster, de tweede generatie, Roland HAELVOET ()
Firma Haelvoet Ingelmunster, de derde generatie, Vincent HAELVOET ()

Deze websites maakt gebruik van cookies Accepteer.